play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Pidi Radio – Listen to Dance

  • play_arrow

    Pidi Radio – Listen to Classics

  • cover play_arrow

    The X Vibe vanaf de Zutphen Pride (special) Nick

News

Jesse Sprikkelman heeft vijf tips voor je eerste keer Pride

todayAugust 2, 2023 5

Background
share close

Jaarlijks sta ik met een grote glimlach en wat drank in Amsterdam, om de Pride te vieren. Vanwege mijn werk ben ik veel in Amsterdam en Hilversum te vinden. Maar ik woon in het prachtige Zutphen. Daar heb ik ook mijn sociale kring, bestaande uit mensen die langzaam ook de Pride ontdekken.

Dit jaar heb ik vaker dan ooit een berichtje gekregen met vragen over de Pride. Het is natuurlijk net zo makkelijk om het gelijk maar even met iedereen te delen. Dit zijn mijn vijf tips voor de Amsterdam Pride, speciaal voor wie voor het eerst gaat.

Lees je in

De Pride is natuurlijk een feest. Maar het is ook een demonstratie voor Queer-rechten. Wees je daar bewust van. Met dit in je achterhoofd geniet je namelijk veel meer van alles. Want het is één en al vrijheid wat je ervaart.

Het is geen Toppers-concert 

Kleed je zoals je je graag wil kleden. Maar hul je niet in een roze broekpak met een witte boa, terwijl je dit normaal nooit draagt. Je mag je zeker flamboyant kleden, maar het moet wel je eigen vibe zijn. En doe geen hakken aan, want dan sloop je echt je voeten.

Ga niet pleasen voor een plekje op een boot 

Op een boot staan is natuurlijk heel tof. Maar wel wanneer je daar samen met je vrienden of collega’s staat. Veel mensen hebben het doel om op een boot te staan. Maar dit kan ook tegenvallen. Het is een lange tocht en je kan er tussentijds niet af. Neem dus alleen plaats op een boot wanneer je het echt wil en je samen met fijne mensen bent. Anders wordt het ongemakkelijk, voor jou en voor het publiek.

Ga een dag eerder

Kom je van ver buiten Amsterdam? Ga dan al op donderdag of vrijdag. Dit biedt namelijk een mooie kans om het culturele gedeelte van de Pride te ontdekken. Er is zoveel meer te doen dan alleen de Canal Pride namelijk.

Neem je ervaringen mee naar huis

Hopelijk geniet je van de Pride! In lang niet alle Nederlandse gemeenten is dit vanzelfsprekend. Neem het gedachtegoed van de Pride mee naar huis. Sluit je aan hij het lokale COC, start een petitie voor een regenboogzebrapad, organiseer Queer-avonden of bedenk iets anders moois. Pride ben je immers het hele jaar.

Jesse Sprikkelman is radiomaker en journalist. Je hoort hem elke vrijdagmiddag vanaf 17.00 op PiDi Radio met The X Vibe. Komende vrijdag (4 augustus) maken ze een Pride Special. 

Written by: Nick

Rate it
WHO WE ARE
Pidi radio is a Queeer radio station broadcasting from Amsterdam in The Netherlands. Pidi radio offers an exciting musical mix, each hour has a different set for you to enjoy. Every weekend is a mega musical weekend on Pidi radio with well known DJ’s.
DOWNLOAD APP

License information

Pidi radio is a fully licensed radio station. Below the information of our licensenumber is:

SW22n.0002481 for Buma & Sena.

For more information click this link.

 

SPONSORED BY
0%