Interviews met Oscar Salome van ZaanPride & Alles over conversietherapie met Jacques Zonne in de Mally Clark Weekend Show


May 26, 2021 - 657 views

Tune in Vrijdagmiddag om 5 uur voor de Mally Clark Weekend Show. Met deze week:

Interview met Jacques Zonne over het onderwerp conversietherapie
Conversietherapie is een aanpak waarmee met psychologische middelen wordt geprobeerd iemands homoseksuele of biseksuele oriëntatie te veranderen in een heteroseksuele. In 2019 drong de tweede kamer aan op een onafhankelijk onderzoek naar conversietherapie. Ook al zijn dit soort praktijken controversieel en stuitten ze op veel tegenstand waaronder Amnesty International. Uit het onderzoek is gebleken dat er in Nederland nog een aantal therapeuten bezig zijn met deze soort praktijken. Anno 2021 de verwachting is dat het nieuwe Nederlandse kabinet een wettelijk verbod op conversietherapie zal invoeren. Mijn gast Jacques Zonne, een vriend en college van de WEB bar onderging een conversietherapie in zijn jongere jaren. Sindsdien zet hij zich in voor adequate ondersteuning en geestelijke hulp voor slachtoffers van deze praktijken en de wettelijke afschaffing daarvan in Nederland. Je kan meer over conversietherapie lezen in de nieuwste editie van WINQ-magazine.

Interview met Oscar Salome vrijwilliger bij ZaanPride
Vanaf 4 juni tot en met 12 juni vindt de Zaanse Regenboog week plaats. Hun missie is dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in de Zaanstreek.

Comments(0)

Log in to comment