Eindelijk, het Euro songfestival komt eraan!

April 24, 2021


Heb jij ook zo op het Eurosongfestival zitten wachten? Wel, dan hebben wij voor jou goed nieuws! Het Euro songfestival komt er namelijk aan! Eindelijk, na meer dan een jaar wachten kunnen we weer allemaal voor onze favoriete landen en liedjes supporteren. Ditmaal wordt het Euro songfestival zelfs in Nederland gehouden, en dat van 18 tot 22 mei!


ESC21logo.jpg (35 KB)

Meer dan een jaar wachten

Door de globale Corona pandemie werd het Euro songfestival vorig jaar begrijpelijk uitgesteld. Het zou de vierde keer worden dat Nederland gastland zou spelen voor het Euro Songfestival en heel wat Nederlanders keken er erg naar uit om naar de Ahoy in Rotterdam af te zakken.

Uitstel is echter geen afstel en het afgelaste Eurosongfestival van vorig jaar wordt nu dit jaar dan toch in de Ahoy georganiseerd… maar dat wordt dan een tikkeltje anders gedaan.

Songfestival als proefevenement

Het Eurosongfestival zal in Nederland dienen als een soort proefevenement. Het kabinet bepaalde namelijk dat het Eurosongfestival bezoekers en toeschouwers mag toelaten tot een maximum aan 3500 toeschouwers.

Slecht nieuws echter voor andere Europeanen die vol goede moed naar Rotterdam wouden afzakken om hun land te vertegenwoordigen. Er zijn namelijk enkel Nederlandse toeschouwers toegelaten om zo internationale reizen voor het Eurosongfestival tegen te gaan. Daarnaast mogen ook enkel mensen die negatief getest hebben het evenement bijwonen, en worden er zowel kaarten verkocht aan het grote publiek als weggegeven aan mensen die over minder financiële middelen beschikken.

De organisatoren hopen heel wat lessen te trekken uit het Eurosongfestival om deze dan toe te passen op andere festivals en evenementen in heel Nederland.

Oude getrouwen ook dit jaar weer op pad

Indien je het Eurosongfestival gemist hebt zal je waarschijnlijk staan te popelen om Chantal en Nikkie weer op het scherm te horen praten over de acts. Dit jaar zijn het Cornald Maas en Sander Lantinga die de commentaar voor het Eurovisie Songfestival op zich nemen.

Wie wint er dit jaar het Eurosongfestival?

Een van de grootste vragen is ook dit jaar wie er uiteindelijk met de winst zal gaan lopen. Wanneer we de bookmakers mogen geloven is het vooral Malta die kans maakt op winst. Zij hebben namelijk maar liefst 17% op winst terwijl Frankrijk volgt met 15% en Zwitserland met 12%

Malta stuurt zangeres Destiny naar het Eurosongfestival die met Je Me Casse heel wat Europeanen aan het dansen kreeg. Het liedje is namelijk nu al erg populair met zijn heerlijke swingende beats.

Frankrijk gooit het dan weer over een heel andere boeg met een balad. Frankrijk zendt Barbara Pravi met Voila, een erg rustig liedje waarbij het vooral draait om de prachtige stem van Barbara.

Zwitserland zendt Gjon’s Tears met Tout l’univers naar Rotterdam dit jaar. Dit liedje is een rustige ballad die later in het liedje wat meer diepte krijgt.

Maakt Nederland een kans om het songfestival te winnen?

Hoewel het natuurlijk leuk zou zijn voor Nederland om het songfestival nog een keertje te winnen schatten de bookmakers de kansen van ons land echter niet erg hoog in. We schommelen spijtig genoeg rond plaatsje 30 van 39.

Nederland stuurt Jeangu Macrooy naar Rotterdam met Birth Of A New Age, een liedje dat verder inhaakt op de Black Lives Movement en het opneemt voor de vele Surinamers en Curaçaoënaars die in Nederland wonen.

Zijn er nog kaartjes beschikbaar?

Wil jij ook zo graag naar het Eurosongfestival? Spijtig genoeg werden enkel de mensen die een kaartje voor vorig jaar hadden aangekocht een kans gegeven om voor dit jaar een kaartje in de wacht te slepen. Daarnaast wordt er ook een groot aantal tickets weggegeven aan mensen die het financieel wat moeilijker hebben om ook hen de kans te geven mee te vieren in de Ahoy!

Comments(0)

Log in to comment