Hoe pas ik binnen 3 maanden weer in mijn zwembroek zonder naar de sportschool te gaan?

April 20, 2021

Ja, dat lees je goed! Nooit meer zweten in de drukke sportschool, en tóch je favoriete kleding weer aan deze zomer, waaronder die ene fantastische zwembroek die je kocht tijdens die memorabele vakantie in een warm oord. Met onze vier tips, een gezonde portie doorzettingsvermogen en een paar maanden de tijd ben je helemaal klaar om weer in topvorm volop te genieten van een zomer vol zwemactiviteiten.

21634578_s.jpg (31 KB)

#1 GEEN LIFT MEER!
Er is geen sportschool die er tegenop kan: de trap nemen is een super heilzame activiteit voor het lichaam. Bovendien is het heel gemakkelijk en hebben we duizend gelegenheden om het gedurende de dag te doen; de volgende keer dat je voor een lift staat, kies dan de trap! Dito voor roltrappen natuurlijk. Wat zijn de voordelen? In de eerste plaats helpt lichaamsbeweging calorieën te verbranden, de hartslag te verbeteren en de longcapaciteit te vergroten. Het versterkt ook je spieren en verbetert de spieren van je benen en buik. Dus als je na een trap buiten adem bent en pijn in je benen en billen hebt, weet je dat je je lichaam een dienst hebt bewezen! En als je een nog sterker effect wilt, probeer dan twee treden tegelijk te nemen. Oké, het is vermoeiender, maar duidelijk nog effectiever.

#2 ELK MOMENT IS GOED OM TE TRAINEN
Er zijn veel oefeningen die je thuis kunt doen. Laten we eerlijk zijn: de veelgehoorde zin "ik heb geen tijd" is slechts een excuus, je moet gewoon 10 minuten per dag vrijmaken om in vorm te blijven zonder naar de sportschool te gaan. Elk moment is goed: bijvoorbeeld voordat je gaat douchen of terwijl je TV kijkt, doe je ter plekke een paar jumping jacks, waarbij je je armen en benen spreidt. Het is een heel eenvoudige oefening die je waarschijnlijk al gedaan hebt, en die je veel zal helpen, vooral als je de hele dag achter de computer of op school hebt gezeten.
Ben je moe en heb je niet echt zin om te springen? Je kunt ook liggend trainen: til op je zij je buitenste been omhoog om je buitenste dij te trainen. Deze sidekicks zijn nuttig voor het verbranden van vet op de heupen.

#3 ZORG VOOR DE BESTE VOEDING
Een van de belangrijkste aspecten om in vorm te blijven zonder naar de sportschool te gaan is ongetwijfeld voeding. Gezond eten is het grootste geschenk dat we ons lichaam kunnen geven, maar dat betekent niet dat we onszelf moeten ontnemen van wat we lekker vinden. In feite zijn drastische diëten nooit de beste keuze: het gaat allemaal om hoeveelheid en evenwicht. Sla nooit maaltijden over, beperk porties en geef de voorkeur aan fruit en groenten, zijn drie gouden regels die altijd moeten worden nageleefd.

#4 FITNESS... ONDER DE DOUCHE!
Zelfs douchetijd kan een gelegenheid zijn om in vorm te blijven zonder de sportschool! Een heel eenvoudig voorbeeld is een spons tussen je knieën vast te klemmen en tijdens het inzepen en afspoelen te proberen je benen bij elkaar te houden, zodat de spons niet valt. Waarom? Om de binnenkant van de dijen te trainen natuurlijk! De resultaten zullen zeker niet onmiddellijk zijn, maar in de tussentijd maak je van een dagelijks gebaar een gelegenheid om de spieren te trainen!

Concluderend: wees creatief en wees je er vooral van bewust dat alle kleine beetjes het verschil zullen maken wanneer de zomer komt om toch weer die toffe zwembroek aan te kunnen.

Comments(0)

Log in to comment