play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Pidi Radio – Listen to Dance

  • play_arrow

    Pidi Radio – Listen to Queer Classics

News

Purple Friday

todayDecember 8, 2023 5

Background
share close

Beste luisteraars van Pidi Radio,

Vandaag willen we het hebben over een bijzondere dag: Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag is een initiatief dat elk jaar plaatsvindt op de tweede vrijdag van december. Op deze dag dragen mensen paarse kleding om solidariteit te tonen met de LGBTQ+ gemeenschap en om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie.

In een tijd waarin inclusiviteit en gelijkheid centraal staan, is het des te belangrijker om de boodschap van Paarse Vrijdag te omarmen. Het is een dag waarop we kunnen laten zien dat we diversiteit waarderen en respecteren, ongeacht iemands seksuele oriëntatie, genderidentiteit of expressie. Door paarse kleding te dragen, maken we een statement: we staan samen voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn, zonder angst voor veroordeling.

Juist nu, met alle uitdagingen en veranderingen in de wereld, is het van groot belang om te laten zien dat we één gemeenschap vormen, verbonden door liefde, begrip en respect. Paarse Vrijdag biedt een kans om bruggen te slaan en een inclusieve omgeving te bevorderen, zowel op scholen als in de bredere samenleving.

Dus, laten we allemaal onze paarse outfits uit de kast halen en deelnemen aan Paarse Vrijdag. Samen kunnen we een krachtig signaal afgeven dat liefde divers is en dat iedereen het verdient om volledig geaccepteerd te worden. We hopen dat jullie meedoen en dat we gezamenlijk bijdragen aan een wereld waarin iedereen zich thuis voelt, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden.

 

Laten we samen een verschil maken op Paarse Vrijdag en elke dag daarna.

Met paarse groeten,

Pidi Radio

Written by: Nick

Rate it
WHO WE ARE
Pidi radio is a Queeer radio station broadcasting from Amsterdam in The Netherlands. Pidi radio offers an exciting musical mix, each hour has a different set for you to enjoy. Every weekend is a mega musical weekend on Pidi radio with well known DJ’s.
DOWNLOAD APP

License information

Pidi radio is a fully licensed radio station. Below the information of our licensenumber is:

SW22n.0002481 for Buma & Sena.

For more information click this link.

 

0%